MOMENTUL SERVIRII VINURILOR

Pentru mai multe detalii click aici

vinurile albe si roze seci se servesc cu mancaruri pe baza de peste, raci si fructe de mare. Dupa caz, se pot consuma si cu
aperitive usoare, carne de pasare, in special gratar, branzeturi proaspete moi (dulci);
vinurile albe si roze demiseci si demidulci sunt recomandate a se consuma cu pateuri, ficat gras si cu deserturi;
vinurile rosii seci, usoare, merg foarte bine cu mancarurile pe baza de carne de pasare, carne de vita, miel si cu branzeturi usoare;
vinurile rosii seci, intens colorate, extractive (corpolente) se servesc cu mancaruri din carne de porc, batal, vanat si cu branzeturi fermentate (consistente);
vinurile dulci se servesc cu fructe si cu deserturi.

Consumul diferitelor categorii de vinuri este si in functie de anotimp. Astfel, primavara, vara si toamna se consuma mai mult vinuri albe tinere, care sunt mai usoare, iar iarna vinuri mai corpolente, in special cele rosii.

Pentru mai multe detalii click aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s