>ORDINEA PREZENTARII VINURILOR

>ORDINEA PREZENTARII VINURILOR

Pentru mai multe detalii click aici

vinurile seci se servesc intotdeauna inaintea celor dulci;
vinurile albe seci, inaintea celor rosii seci;
vinurile rosii seci inaintea celor albe dulci;
vinurile tinere inaintea celor vechi;
vinurile usoare inaintea celor mai pline (corpolente);
vinurile reci inaintea celor ce sunt deja aduse la temperatura camerei;

Ca regula generala, vinurile se servesc intr-o scara calitativa ascendenta, respectandu-se principiul: “un vin pe care il bem nu trebuie sa ne faca sa il regretam pe cel pe care l-am baut“. Nu trebuie uitat faptul ca, dupa degustarea fiecarui vin se bea o inghititura de apa, care are rolul de a reimprospata papilele gustative, in vederea degustarii unui alt vin.

Pentru mai multe detalii click aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s