PREGATIREA PAHARELOR

PREGATIREA PAHARELOR Pentru mai multe detalii click aici

Paharele folosite pentru servitul vinurilor nu trebuie sa deformeze insusirile exterioare ale vinului, adica limpezimea si culoarea. De aceea, cele mai recomandate pahare sunt cele cu picior si sunt confectionate dintr-o sticla incolora. Aceasta asigura o transparenta absoluta, putandu-se astfel aprecia corect culoarea vinului.
De asemenea, paharele trebuie sa fie usor mai stramte la gura si mai largi spre baza, pentru a se aprecia mai bine aroma sau buchetul vinului. Paharele cu picior au avantajul ca pot fi tinute de piciorul respectiv, deci mana nu atinge peretii paharului, fapt ce ar putea schimba temperatura vinului, incalzindu-l.
Paharele, inainte de a fi folosite, sunt mirosite in interior. Ele trebuie sa aiba un miros neutru, pentru a nu influenta aroma si buchetul vinului.
La stergerea paharelor se vor folosi numai prosoape curate si uscate.
Pentru clatirea paharelor se va folosi apa calduta fara detergenti.
Urmele de ruj lasate pe pahar in momentul degustarii pot influenta, de asemenea, gustul vinului.

Pentru mai multe detalii click aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s