SCOATEREA DOPULUI, TURNAREA IN PAHARE

SCOATEREA DOPULUI, TURNAREA IN PAHARE

Pentru mai multe detalii click aici

Se tine butelia in mana stanga si cu dreapta se desface cosuletul de sarma care tine dopul. Se inclina apoi usor butelia, suferind in acelasi timp o usoara miscare de rotatie spre stanga (spre exterior). Mana care tine dopul provoaca miscari ale acestuia, ceea ce face ca el sa se degajeze progresiv. In nici un caz nu se rasuceste dopul de pluta, deoarece risca sa se rupa. Dupa scoaterea dopului, se sterge gatul buteliei cu un prosop. Inainte de turnarea in pahare, trebuie sa se toarne mai intai putin vin spumant intr-un pahar pentru a fi degustat, verificandu-se astfel daca vinul spumant nu are un eventual defect. Se toarna in pahare, la inceput in fiecare cate un “deget” de vin spumant si apoi se umplu paharele doua treimi din capacitatea lor. Umplerea paharelor se face incet, pentru a realiza un guleras de spuma.

Pentru mai multe detalii click aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s