Vinuri Spumante – REGULI GENERALE

Vinuri Spumante – REGULI GENERALE

Paharele in care se servesc vinurile spumante, trebuie sa fie de tip lalea sau ovoid. Acestea asigura o inaltime suficienta a lichidului dand posibilitatea de a aprecia una dintre caracteristicile de baza ale vinului spumant – perlarea. De asemenea, paharele trebuie sa aiba picior fin si inalt. Se va evita turnarea vinului spumant in cupe largi, cu suprafata mare, unde inaltimea lichidului este mica.
Nu se recomanda agitarea cu diferite obiecte a vinului spumant in pahar, deoarece, prin aceasta agitare, dioxidul de carbon (CO2) se pierde foarte repede si perlarea inceteaza. De asemenea, nu se recomanda punerea de cuburi de gheata in cupele cu vin spumant. Atentie! Butelia, odata desfacuta, se recomanda a se consuma in timpul aceleiasi mese.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s